درباره سايت
دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان میپردازد و از همینرو شاید بهتر باشد که عنوان این رشته را دهانپزشکی گذاشت.
در گذشته دندانپزشکی را مساوی با دندانسازی میدانستند. اما امروزه دندانسازی تنها بخشی از دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماریهای دهان و دندان را آموزش میدهد.
دندانپزشکی یک علم تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوی مهم در سلامت جسم و روح، زیبایی و ادا کردن کلمات تامین میکند. همچنین به یاری این علم میتوان بسیاری از بیماریها را در مراحل اولیه شناخت و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.
خلاصه آمار
پيوندها
مسواک زدن و باز هم پوسیدگی؟!
آسیب های دندان بهداشت دهان ودندان
##چرا برخی افراد به رغم استفاده از مسواک و دهانشویه همچنان با پوسیدگی دندان مواجه می شوند؟!!
👈 این افراد معمولا در طول روز چندبار غذاها و مواد قندی مصرف می کنند و تنها یک بار پیش از خواب مسواک می زنند؛ این مساله سبب تخریب دندان ها می شود.
اگر فردی در طول روز چهار بار مواد قندی مصرف کند، چهار بار دندان هایش در معرض PH اسیدی و پوسیدگی قرار می گیرد.
👈 نکته مهمتر تکرار مصرف مواد قندی است تا حجم ماده شیرینی
مثلا اگر شما 500 گرم یکجا و یکباره شیرینی و شکلات مصرف کنید، دندان را کمتر دچار پوسیدگی میکند تا اینکه در عوض 200 گرم ماده شیرینی و شکلات ولی در دفعات متعدد و تکرار مصرف ( همان اصطلاح ریزه خوری)
🔹 🔹 🔹 🔹
🌺 استفاده از دهانشویه فلورایددار می تواند 25 تا 35 درصد از پوسیدگی دندان ها پیشگیری کند، در بهترین حالت فرد دو بار در طول شبانه روز مسواک و نخ دندان می زند و در صورتی که دفعات مصرف مواد قندی در طول شبانه روز زیاد باشد، این روش نمی تواند با حجم اسیدی که در دهان تولید می شود، مقابله کند.
‼️ بعد از هر وعده غذایی مخصوصا خوردن مواد بهتر زده شود ولی در صورت نبود امکان مسواک زدن، باید از نخ دندان و آدامس بدون قند استفاده شود که این موارد می تواند تا 30 درصد از پوسیدگی دندان ها پیشگیری کند.
💠 💠 💠 💠
‼️شایعترین مسائلی که باعث پوسیدگی دندان ها می شود، خوردن مواد قندی به خصوص مواد چسبنده مانند چیپس و پفک است.
فلورایدتراپی به عنوان بهترین روش پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان است
سنین 6 تا 11 سالگی بهترین زمان استفاده از فلورایدتراپی است.
👈 از آنجا که اولین دندان دائمی در سن 6 سالگی شروع به رشد می کند، با مصرف کم مواد قندی و انجام فلورایدتراپی و خوردن مواد لبنی می توان باعث استحکام ساختمان دندان ها و افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگی شد.
طبقه بندی موضوعی
- بهداشت دهان ودندان (۱۴)
- دندان عقل (۲)
- آسیب های دندان (۶)
- عصبکشی و درد دندان (۵)
- ترمیم و زیبایی دندان (۸)
- بیماریهای لثه و جرمگیری دندانها (۴)
- دندانپزشکی کودکان (۳)
- تجهیزات دندانپزشکی (۱)
- پروتزهای دندانی (۴)
- جراحی و ایمپلنت (۱)
- بیماری های شایع دهان،فک و صورت (۲)
- ارتودنسی (۲)
آخرين مطالب
-
شکستن و باقی ماندن ریشه دندان موقع کشیدن
چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ -
10 اصل مهمی که دندانپزشک شاید به شمانگوید!
پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ -
معرفی کامل ارتودنسی
پنجشنبه ۶ دی ۱۳۹۷ -
آدامس جویدن مفیداست اما مضراتی نیز دارد.
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ -
قابل توجه دوستداران لمینیت (لامینیت)
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ -
۱۰ افسانه در مورد بهداشت دهان و دندان
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ -
آشنایی با ارتودنسی
يكشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ -
کالبدشناسی دندان
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ -
ترمیم دندان؛ سیاه یا سفید؟!
شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ -
دانستنیهای روکش دندان از سیر تا پیاز
يكشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۷
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است