شنبه, ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۳۴ ق.ظ

درباره سايت

دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان می‌پردازد و از همین‌رو شاید بهتر باشد که عنوان این رشته را دهان‌پزشکی گذاشت.



در گذشته دندانپزشکی را مساوی با دندانسازی می‌دانستند. اما امروزه دندانسازی تنها بخشی از دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان را آموزش می‌دهد.

دندان‌پزشکی یک علم تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوی مهم در سلامت جسم و روح، زیبایی و ادا کردن کلمات تامین می‌کند. همچنین به یاری این علم می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را در مراحل اولیه شناخت و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

دلایل درد پس ازعصبکشی دندان

عصبکشی و درد دندان

در صورتی که درمان ریشه(عصبکشی) کامل انجام شود، دندان عصب ندارد که درد بگیرد. بنابراین اگر بعد از معالجه ریشه درد دارید، این دلایل می‌تواند مطرح باشد :

🔶 تا حدود دوهفته پس از درمان ریشه، می‌تواند وجود درد طبیعی باشد که علت اصلی آن التهاب استخوان اطراف ریشه دندان است. در این صورت، دارو ی ضدالتهاب مانند ایبوپروفن** می‌توان مصرف کرد.

🔶 ممکن است درد ناشی از پوسیدگی یک دندان دیگر در اینجا احساس شود. معاینه دقیق توسط دکتر و رادیوگرافی، می‌تواند به تشخیص مشکل کمک کند.

🔶 وجود دندان عقل نهفته باید بررسی شود.

🔶 ممکن است یک کانال ریشه تخلیه و درمان نشده باشد.

🔶 اگر مواد شستشوی کانال، خمیر سمان، یا هوایی که گاه در مراحل درمان به کار می‌رود، همچنین احیانا اگر ابزار درمان ریشه از نوک ریشه عبور کرده، می‌تواند عامل درد باشد. برای اطلاع از موضوع، از دکتر خود این احتمال را بپرسید.

🔶 اگر یک کورک یا دانه چرکی کنار دندان ظاهرشده، باید به دندان_پزشک خود یا متخصص ریشه (اندودنتیست) مراجعه کنید.

🔶 اگر ترمیم و مواد پرکردگی و یا روکش دندان بلند یا خارج از اندازه طبیعی باشد، ممکن است با تداخل در اکلوژن یا فشار به لثه، تولید درد کند.

🔶 در بدترین حالت، ممکن است دندان ترک یا شکستگی پیدا کرده باشد که در این صورت به ندرت امکان نگهداشتن آن هست.

🔶 با همه دقتی که در درمان شده‌باشد، اگر در آناتومی دندان فضاهای میکروسکوپی ریز در نزدیکی نوک ریشه وجود داشته باشد، میکروب در آن باقی می‌ماند و درد ادامه پیدا می‌کند. چنین مواردی به جراحی نوک ریشه نیاز دارد.

🔶 به طور کلی به‌دلایل مختلف، حدود ۱۰درصد درمان‌های اندو ناموفق هستند و ممکن است به درمان مجدد نیاز باشد یا گاه به کشیدن دندان بیانجامد.

نظرات (۴)

    • پاسخ:

      سلام. درمعدودمواردی ممکن است بدلیل وجود کانال اضافی درریشه دندان ویا عبورکردن موادپرکننده ریشه ی دندان(سیلر) عفونت بوجود بیایدکه درشرایط مختلف راهکارهای مختلفی هم دارد.

  1. سلام وعرض ارادت. ممنون از مطالب خوبتون.
    بخصوص مطلب اخیر برای من خیلی مفیدبود.تشکر...
    • پاسخ:

      سلام
      ازحسن نظرشماسپاسگزاریم وخوشحالیم که مطالب براتون مفیدبوده...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی