سه شنبه, ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۰۹:۳۰ ب.ظ

درباره سايت

دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان می‌پردازد و از همین‌رو شاید بهتر باشد که عنوان این رشته را دهان‌پزشکی گذاشت.



در گذشته دندانپزشکی را مساوی با دندانسازی می‌دانستند. اما امروزه دندانسازی تنها بخشی از دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان را آموزش می‌دهد.

دندان‌پزشکی یک علم تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوی مهم در سلامت جسم و روح، زیبایی و ادا کردن کلمات تامین می‌کند. همچنین به یاری این علم می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را در مراحل اولیه شناخت و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

با دندان عقل چه بایدکرد؟!

دندان عقل

باید دانست که آخرین(سومین) دندان آسیای بزرگ، دندان عقل (wisdom tooth) نامیده می شود.

سن رویش دنـدان عقل با بقیه دندان ها متفاوت است و از حدود هفده – هجده سالگی به بعد می باشد و دلیل نامیدن آن به اسم “دندان عقل” همین است.

 

دندان عقل

 

تعداد دندان های عقل در هر فرد معمولا چهار عدد است که محل آنها ، انتهایی ترین دندان در سمت راست و سمت چپ فک بالا و فک پایین می باشد.

اما نکته جالب این است که در بعضی افراد ممکن است یک،‌دو و یا هیچ‌کدام از دندان‌های عقل وجود نداشته باشند.

 

به عبارتی اگر حدود بیست‌وچهار، پنج سالتان شد و هنوز دندان عقلی در دهانتان نداشتید باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا با گرفتن یک رادیوگرافی، تکلیف را معین کند: آیا دندان عقلی وجود ندارد و یا اینکه دندان‌های عقل به‌دلیل عدم وجود فضای کافی،‌ در دهان رویش نیافته و به صورت نهفته باقی مانده‌اند.

دندان عقل

دندان‌های عقلی که فضا برای رویش در دهان پیدا می‌کنند ممکن است به‌طور کامل و در جای صحیح خود رویش یابند اما اگر فضای کافی برای رویش کامل این دندان‌ها وجود نداشته باشد ممکن است به‌صورت نهفته بمانند و یا بصورت نیمه نهفته رویش پیدا کنند و نیز ممکن است این دندان‌ها به‌صورت افقی و یا مورب نیز رشد یا رویش کنند.

دندان عقل

                  دندان عقل نهفته

 

 

آیا دندان عقل باید کشیده شود؟

اگر دندان عقل که در یک فک بزرگ و جادار، رویش کاملی پیدا کرده است و دارای شکل و فرم قرارگیری صحیح و درست است و هیچ آسیبی به دندانهای مجاور و به لثه و مخاط اطرافش نمی رساند و به خوبی مسواک می خورد و گیر غذایی ایجاد نمی کند و باعث تجمع میکروب ها و ایجاد پوسیدگی در دندانها و ایجاد التهاب و مشکل لثه نمی شود ،  در این صورت این دندان عقل نه تنها نباید خارج شود بلکه باید از آن به عنوان یک دندان مهم و استراتژیک محافظت کرد. ولی در صورتی که دندان های عقل هر کدام از مشکلات بالا را ایجاد کنند باید خارج شوند.

 

یعنی اگر دندان عقـل ،  رویش کاملی ندارد و یا شکل و فرم مناسبی ندارد و یا فضای کافی در فک برای رویش آن وجود ندارد و به دندانهای مجاورش آسیب می رساند و یا به لثه و مخاط اطرافش آسیب وارد می کند و یا  باعث گیر غذایی و تجمع میکروب ها می شود ، باید آن دندان عقل درآورده شود.

قابل ذکر است:

جراحی دندان عقـل، پس از بی حس کردن کامل دندان و لثه فرد ، کاملا بدون درد و بدون ترس، قابل انجام است.

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی